Proje uygulamaları, projenin oluşturulması aşamalarında aşağıdaki proje örneklerinden faydalanılmıştır. Projeler incelenmiştir. Bu projelerde, katılımcıların kendini içinde hissettikleri, düşünme ve üretme becerisini öne çıkaran etkinliklerde daha başarılı oldukları ve yeni, farklı ürünler ortaya koydukları tespit edilmiştir. Bu çalışmalardaki değişik yöntem ve teknikler projemizin etkinliklerini oluştururken yeni fikirlerin oluşmasında etkili olmuştur. Bu projelere katılan hedef kitlelerden ve eğitmenlerden,  projelerde üniversite işbirliğinin olmasının projeye katkı sağladığı izlenimi edinilmiştir. Ayrıca projelerde çıkabilecek sorunlar, alınması gereken önlemler konusunda fikirler elde edilmiştir. Projenin temaları ve etkinlikleri bu çalışmalardan hareketle hedef kitlesinin ihtiyaçlarına göre belirlenmiştir. Projemiz kapsamında yapılacak uygulamalı etkinlikler öğrencilerin fiziğin, kimyanın, biyolojinin, edebiyatın, müziğin, resmin doğadaki yerini fark etmelerini sağlayacaktır. Öğrenciler sanata ilham kaynağı olan doğal güzellikleri fark ederek, doğadan esinlenerek sanatsal çalışmalar gerçekleştirecektir.

Bir Hikâye De Sen Yaz-(Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü)

Bilim ve Sanat Kâşifleri Doğada (Bahçelievler Bilim ve Sanat Merkezi)

Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum (ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü)

Gizemli Evrene Keyifli Yolculuk (Mersin Üniversitesi)

Yapıyorum Öğreniyorum Yaz Bilimi Okulu (Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü)

Göksu’nun Kanatları (Mersin Üniversitesi)

Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri (Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Bir Hikâye De Sen Yaz (Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Doğanın Öyküsü (Yenişehir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

Bilim ve Sanat Kâşifleri Doğada projesi bilim ve sanatı iç içe geçirmeyi başarmış bir projedir ve proje incelenmiş, projede yer alan sanatsal faaliyetlerin öğrencilerin farklı özelliklerine hitap etmesi açısında faydalı bulunmuştur. Sanat ve bilim projede harmanlanmıştır.

Göksu’nun Kanatları projesindeki etkinliklerden kuş gözlemi, projenin doğayı tanıma çalışmaları kapsamında düşünülen etkinliklere fikir vermiştir. Bilim ve Sanat Ekseninde Doğa Eğitimi projesinde de ceylan ve böcek gözlemi yapılacaktır.

Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum projesi incelenmiş, bu projelerden denizi, suyu tanıtma, doğada yapılan etkinlikler konusunda fikir alınmıştır. Konya’nın kuruma ve kirlilik tehlikesi ile karşı karşıya kalan Beyşehir gölünde çeşitli deneyler yapılacaktır.

Bir Hikâye De Sen Yaz ve Doğa’nın Öyküsü projelerinin uygulamalarında doğa unsurları kullanılarak yapılan yaratıcı yazma çalışmalarında daha fazla verimlilik alınmıştır. Metinler içindeki doğal unsurların hangi yönleriyle kişilerin özelliklerine benzetildiği, sembol olduğu konusunda katılımcıların fikir yürütmede zorlandıkları gözlemlenmiştir. Çünkü doğadan uzak yaşamak, kullanılan doğa unsurunun özelliklerini bilinmesine fırsat vermemektedir. Bu bağlamda her gün öğrencilerin yazma becerileri desteklemek amacıyla yazma etkinlikleri yapılacaktır. Doğanın Öyküsü Projesinde yürütücü olan Özlem GÖKTAŞ projede uzman olarak yer almıştır.