huseyin-sayin

Hüseyin SAYIN

PROJE UZMANI

1982 yılında Konya’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde 1998-2002 yılları arasında lisans eğitimini tamamlamasının hemen ardından Yozgat Çayıralan Endüstri Meslek Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başladı. Çayıralan Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirdiği “Çanakkale Zaferi” ve “Kurtuluş Mücadelemiz” konulu tablo gösterilerinden dolayı Çayıralan Kaymakamlığı tarafından Takdir Belgesi ile ödüllendirildi.

Konya’da çeşitli okullarda Türkçe öğretmenliği yaptı. 2002-2006 yılları arasında kaleme aldığı “Berk Dede’nin İntikamı” ve “Haydi Herkes Ekran Başına” adlı tiyatro oyunlarını, Konya’da görev yaptığı okullarda sahneledi.

2009-2011 yılları arasında “Geleneksel Çocuk Oyunları (Traditional Children Games)” isimli “Comenius Erasmus)” projesinin koordinatörlüğünü yürüttü. Bu proje kapsamında paydaş ülkelere (Romanya, Yunanistan, Portekiz, İtalya, İrlanda) ziyaretlerde bulunarak geleneksel çocuk oyunlarımızı tanıttı. Proje etkinlikleri kapsamında Portekiz’de Uluslararası Çocuk Oyunları Yarışmasını düzenledi.

“Medya Okuryazarlığı Becerilerinin Türkçe Dersi Öğretim Programındaki Yeri ve Öğrencilerin Medya Üretme Becerileri” konusunda gerçekleştirdiği tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini 2015 yılında tamamladı. 2016 yılında başlayan ve Konya il genelinde medya okuryazarlığı dersine giren öğretmenlere yönelik hazırladığı “Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi” isimli (Proje No: 116B452) TÜBİTAK projesinde yürütücü olarak görev yaptı ve projeyi 2017 yılında başarıyla tamamladı.

KONTV’de 2013 yılında yayın hayatına başlayan “Eğitim Günlüğü” isimli TV programının yapımcılığını ve bir süre sunuculuğunu yaptı. 2014 yılında kaleme aldığı “Nasreddin Hoca Aramızda” isimli öyküsü, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında kısa filme dönüştürüldü.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında düzenlenen “81 İlden 81 Öğretmen Çanakkale’de” programına Konya’yı temsilen katıldı. 2015-2017 yılları arası Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görev yaparak Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi’nin (EKİP42) il yürütme kurulu üyelinde bulundu.

Konya il genelinde Ölçme ve Değerlendirme çalışmalarında bulundu. PISA, TIMMS gibi uluslararası sınavların Konya ili uygulamalarında; ABİDE, İl İzleme Araştırmaları gibi ülke çapında uygulanan sınavların hazırlanmasında ve il uygulanmalarında görevler aldı. Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi ekip üyeleri ile birlikte hazırladıkları “Kazanım Temelli Süreç Odaklı Ölçme Değerlendirme Sistemi” konulu çalışma ile MEB Yenilikçilik Ödülleri Yarışması kapsamında bölge ödülü aldı.

2019 yılında Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde; Konya Büyükşehir Belediyesi, TRT, Anadolu Ajansı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliği ile hazırlanan “Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri” (Proje No: 218B646) isimli TÜBİTAK 4004 projesinin yürütücülüğünü yaptı.

2017 yılından itibaren Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezinde görev yapmakta ve Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalında doktora öğrenimine devam etmektedir.

Diğer Üyeler